HomeActueelJan Willem Bakker herkozen tot lijsttrekker

Jan Willem Bakker herkozen tot lijsttrekker

Publicatiedatum: 20 mrt. 2017

 

Raadslid Jan Willem Bakker is vrijdagavond met overgrote meerderheid gekozen tot lijsttrekker van de SGP voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Dirk Taanman maakte vrijdagavond bekend, “na acht intensieve jaren, niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe raadsperiode. 

De SGP heeft volgens voorzitter Teun Pasterkamp van de plaatselijke afdeling van de SGP gekozen “voor ervaring, continuïteit en herkenbaarheid.” Jan Willem Bakker waardeerde de eensgezinde steun voor zijn persoon en liet weten dat hij zich “wil blijven inzetten voor een zelfstandig Urk, waarbij de christelijke waarden en normen centraal zullen staan.”

De plaatselijke afdeling van de SGP vergaderde vrijdagavond om met de leden “terug te blikken en vooruit te blikken.” Voorzitter Teun Pasterkamp sprak zijn dankbaarheid uit voor “de geweldige steun die de SGP-Kamerleden van de Urker bevolking hebben gekregen. Onze mannen in Den Haag waren er stil van. Zij blijven vragen om gebed om “staande te kunnen blijven tegen de anti christelijke machten.”

Urk is uniek

Een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen moet volgens de SGP-statuten de lijsttrekker worden gekozen. De lijsttrekker kan dan betrokken worden bij het zoeken naar kandidaten voor de nieuwe gemeenteraadsfractie. Tijdens de ledenvergadering vrijdagavond werd Jan Willem Bakker eensgezind tot lijsttrekker gekozen. In zijn eerste toespraak als lijsttrekker noemde hij een aantal speerpunten voor de komende verkiezingen. “Urk is iets bijzonders. Dat moeten we zo houden. Voor zowel jong als oud hebben we oog. Ik denk dan aan onderwijs, werkgelegenheid en speelgelegenheden. In het bijzonder wil ik inzetten op handhaving van het bijzondere karakter van Urk, met name de christelijke waarden en normen.”

Teun Pasterkamp voorzitter van de plaatselijke SGP kiesvereniging feliciteert Jan Willem met zijn verkiezing.

 

Dirk Taanman

Jan Willem Bakker zal het in de nieuwe raadsperiode moeten doen zonder zijn “vriend en fractiegenoot” Dirk Taanman. Dirk Taanman maakte vrijdagavond bekend, “na acht intensieve jaren, niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe raadsperiode. Ik heb bij de start van mijn raadslidmaatschap, acht jaar geleden, aangegeven, twee perioden beschikbaar te zijn en daar houd ik me aan. Zeker nu Jan Willem Bakker met overgrote meerderheid gekozen is tot lijsttrekker, valt deze beslissing voor mij makkelijker. Ik zal zeker actief blijven voor de SGP, maar niet meer als raadslid.” Voorzitter Teun Pasterkamp zei het besluit van Dirk Taanman jammer te vinden, maar wel te respecteren. “Zo kennen we Dirk. Wanneer hij zegt: ik ben voor acht jaar beschikbaar, dan houdt hij zich daaraan. We zijn blij dat hij zich blijft inzetten voor de SGP ter plaatse.”