9 december 2017

Mars voor het Leven

Zaterdag 9 december was een vertegenwoordiging van SGP Urk aanwezig bij de 25ste Mars voor het Leven. Helaas geen reden tot vreugde. Stichting Schreeuw om Leven organiseert de mars nog steeds ieder jaar als afsluiting van de Week van het Leven. Het thema dit jaar was: "Wanneer begon jouw hart te kloppen?". 

Vanuit Urk waren meerdere touringcars met deelnemers vertrokken naar Den Haag. Ook SGP Urk was vertegenwoordigd. Op deze wijze laten we zien dat we ook als SGP Urk ons willen inzetten voor de beschermwaardigheid van het leven.

Deelname Mars voor het Leven 2017

Van links naar rechts: Meindert de Boer (bestuurslid en nummer 5 op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2017), Meindert Bakker (lijsttrekker ChristenUnie Urk), Nathanaël Middelkoop (bestuurslid en nummer 3 op de kandidatenlijst) en Jan Willem Bakker (lijsttrekker en fractievoorzitter SGP Urk). Het is een goede zaak dat we ook bij deze mars samen optrekken met de ChristenUnie.

Mars voor het Leven 2017

 

Tijdens de mars werd nog even gesproken met de Tweede Kamerleden:

Mars voor het Leven 2017 SGP Urk

 

De Reformatorische Omroep zond de mars live uit. Onderstaand een fragment met daarin SGP leider Kees van der Staaij.

Met dankbaarheid werd door stichting Schreeuw Om Leven vastgesteld dat voor het eerst in de 25 jarige geschiedenis het acht uur journaal van de NOS werd gehaald. Dat de mars met circa 15.000 deelnemers in 2017 groter was dan ooit zal daar zeker een rol in hebben gespeeld. Steunt u het christelijk getuigenis in 2018?

28 november organiseerde SGP Urk een thema-avond in het kader van De week van het Leven.