14 juni 2021

Nathanaël Middelkoop lijsttrekker komende gemeenteraadsverkiezingen

Nathanaël Middelkoop lijsttrekker komende gemeenteraadsverkiezingen
(C) Evelien Sikkema

De SGP op Urk heeft in de (zaterdagmiddag, 12 juni 2021) gehouden ledenvergadering Nathanaël Middelkoop (27) gekozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Nathanaël Middelkoop is op dit moment wethouder economische zaken, visserij, beheer openbare ruimte van Urk en heeft diverse functies binnen de SGP vervuld. Hij is niet alleen de lijsttrekker voor de komende verkiezingen, maar ook de beoogde wethouders kandidaat, mocht de SGP na de gemeenteraadsverkiezingen deelnemen in het Urker college van burgemeester en wethouders.

Zaterdagmiddag vergaderde de ledenvergadering van de SGP onder meer om een lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen te kiezen. De huidige wethouder Nathanaël Middelkoop werd met overgrote meerderheid van stemmen gekozen tot lijsttrekker.

Sinds 2015 is Nathanaël Middelkoop politiek actief voor de SGP. Hij is begonnen als fractieondersteuner bij de SGP-Statenfractie in Flevoland.
Tevens is hij bestuurslid van de plaatselijke Kiesvereniging geweest. Hij moest daarvoor bedanken, toen hij in 2018 in de gemeenteraad werd gekozen.
Buiten Urk heeft hij goede contacten. Hij stond de achterliggende jaren kandidaat op de SGP-lijst voor Provinciale Staten, Tweede Kamer en Europees Parlement.

Meest geschikte kandidaat

Het plaatselijk SGP-bestuur is van mening dat Middelkoop, “zowel in de eerdergenoemde functies als in de gemeenteraad zich heeft doen kennen als een actief, betrokken, vriendelijke en gewaarde bestuurder.”
Eind vorig jaar werd hij onverwachts geplaatst voor het wethouderschap. Wethouder G. Post trad toen af.
Naar de mening van het SGP-bestuur heeft Nathanaël Middelkoop zijn nieuwe taak als wethouder “serieus, betrokken en zorgvuldig opgepakt en … hij doet dat op een enthousiaste, verantwoorde, innemende, integere, maar ook op een kundige en bestuurlijk strategische wijze.”

Zijn inzet, zijn beginselvastheid, zijn betrokkenheid en zijn deskundigheid worden door het bestuur gewaardeerd. “Redenen te over om Nathanaël Middelkoop te zien als de meest geschikte lijsttrekker en beoogd wethouders kandidaat namens de SGP."

Grote verantwoordelijkheid

Nathanaël Middelkoop, de nieuwe lijsttrekker, zegt zeer vereerd te zijn met de keuze van het bestuur en de brede steun van de ledenvergadering. “Aan de andere kant schept het een grote verantwoordelijkheid, zeker in het licht van de uitdagingen waar Urk in het kader van de groei de komende jaren voor staat. Bovendien vind ik dat het belangrijk is dat Urk zijn eigenheid, als van origine christelijk vissersdorp, weet te behouden.”

Informatie

Voor nadere informatie: neem contact op met Rien Bogerd, voorzitter van het bestuur en/of Nathanaël Middelkoop, lijsttrekker.