Co van den Heuvel een actieve Urker SGP'er

Soms ontstaat het idee dat onze plaatselijke Kiesvereniging voornamelijk bestaat uit mannenbroeders, maar niets is minder waar. SGP Urk kent een aantal zeer actieve dames die we graag aan u voorstellen: want zoals men op Urk maar al te goed weet, is een hoofd altijd afhankelijk van een sterke nek.

Wie ben je & hoe ben je met de SGP in contact gekomen?

Ik ben Co van den Heuvel (67 jaar). Ik ben lid geworden omdat de SGP staat voor de bescherming van het ongeboren leven en ik geloof dat het onze Bijbelse opdracht is om ons daarvoor in te zetten. Onze partij staat onder andere daar garant voor. Onze samenleving is steeds meer en meer het roer kwijt, maar de SGP blijft standvastig in haar programma en werkwijze.

Hoe ben je betrokken bij de SGP?

Ik mag graag campagne voeren, op de markt nieuwe leden winnen voor de SGP, acties om de nieuwe Urker baby’s te verrassen met een mooie SGP-slab of op bezoek bij internationale SGP-congressen waar ik Bijbelgetrouwe Europese politici ontmoet van wie je veel kunt leren.

'... de SGP staat voor de bescherming van het ongeboren leven en ik geloof dat het onze Bijbelse opdracht is om ons daarvoor in te zetten.'

Welke onderwerpen vind je belangrijk in de lokale politiek?

De unieke verbondenheid als SGP met elkaar, de werklust, de nononsensementaliteit en het streven naar Bijbelse normen en waarden. Belangrijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld de toekomst van de jeugd, vooral gezien de woningnood en werkgelegenheid van praktisch tot universitair: iedereen moet ook graag op Urk blijven na de studie!

Welke thema’s vind je belangrijk in de landelijke politiek?

Landelijk is het belangrijk een brug te blijven slaan tussen andersdenkenden, ieders mening mag gehoord worden. Dan denk ik vooral aan een eigen opinie ten opzichte van inenting, de christelijke identiteit en de levensvatbaarheid van minderheden. Het is goed dat er wordt gewerkt aan een stukje bewustwording: er is een groep die ook mee wil denken, maar als leidraad Gods Woord heeft.

‘de SGP zal haar identiteit niet verloochenen, zolang ze gevoed wordt door het Woord.’

Heb je een favoriet onder de Urker politici?

Momenteel is de SGP-burgemeester mijn favoriet. Hij staat zijn mannetje, ondanks dat de media vaak als vijand ons onderling proberen te breken. Om in die situatie je rug recht te houden, daar heb je wijsheid van Boven voor nodig.

Wat verwacht je van de SGP, in de komende 100 jaar?

Ik zou graag meerdere vrouwen lid zien worden van de SGP het komend decennium! Daarnaast mogen de mannen hun verantwoordelijkheden niet vergeten. Maar ik heb alle vertrouwen dat de plaatselijke politieke broeders hun uiterste best zullen blijven doen. De komende honderd jaar D.V. zullen er steeds meer uitdagingen komen. Het zal voor de christenen moeilijker worden, maar de SGP zal haar identiteit niet verloochenen, zolang ze gevoed wordt door het Woord. Dan zal het door Hem uiteindelijk altijd goedkomen.

Wil je zelf nog iets delen met de lezers?

Gods zegen toegewenst voor de toekomst!