Emma Kater - de Boer

 

Soms ontstaat het idee dat onze plaatselijke Kiesvereniging voornamelijk bestaat uit mannenbroeders, maar niets is minder waar. SGP Urk kent een aantal zeer actieve dames die we graag aan u voorstellen.

Wie ben je en hoe is je gezinssituatie?

Mijn naam is Emma Kater-de Boer (26 jaar), geboren en getogen op Urk. Tijdens mijn studie heb ik wel een tijdje buiten Urk gewoond. Inmiddels ben ik twee jaar getrouwd met Daniël Kater en zijn wij onlangs ouders geworden van een dochter. Mijn man is visserman. Hij is dus doordeweeks op zee. Daarom ben ik nog veel te vinden bij mijn vader en moeder thuis.

Wat doe je voor werk?

Ik ben werkzaam als projectmedewerker bij de Nederlandse Vissersbond. De Nederlandse Vissersbond is een visserijorganisatie en levert verschillende diensten, zoals het beheren van contingent, het regelen van bemanningszaken, het geven van subsidieadvies en het begeleiden van projecten. We behartigen de belangen van Nederlandse visserijondernemers, eigenaren en opvarenden, in alle sectoren van de beroepsvisserij. Mijn werkzaamheden bestaan vooral uit het begeleiden van samenwerkingsprojecten tussen de kottersector, wetenschap en maatschappelijke organisaties. We werken in onderzoeksprojecten samen aan duurzaam visserijbeheer, zoals innovatie om selectiever te vissen en verbetering van bestandschattingen.

We behartigen de belangen van Nederlandse visserijondernemers, eigenaren en opvarenden, in alle sectoren van de beroepsvisserij.

Wat zijn je hobbies?

In mijn vrije tijd mag ik graag wandelen, haken, piano spelen en ben ik graag samen met familie of vrienden.

Wat is je betrokkenheid bij de SGP?

Tijdens mijn zwangerschap ben ik wat minder actief binnen de SGP, maar daarvoor was ik lang actief in het organiseren van activiteiten voor onze jongeren. Zo probeerden we jaarlijks met de Pieter Zandt een debatcursus, met aan het eind een debatwedstrijd in het gemeentehuis, te organiseren. Nu denk ik mee in een groep met jongeren over hoe we de partijstandpunten naar buiten kunnen communiceren. Social media zijn op Urk een heel belangrijk medium geworden.

Waarom SGP stemmen?

Mijn stem is voor SGP, omdat het een stabiele en nuchtere partij is, die staat voor de Bijbelse waarden en principes. Ook vind ik het belangrijk dat een christelijke partij zowel landelijk, regionaal en lokaal goed vertegenwoordigd is, omdat de lijntjes dan kort blijven. De landelijke SGP is goed op de hoogte van wat lokaal op Urk speelt. Dat maakt de SGP krachtig en toegankelijk. Als er op Urk iets aan de hand is, bijvoorbeeld als er zorgen zijn in de visserij, dan is de landelijke SGP hier snel en goed van op de hoogte, waardoor ze mee kunnen denken en problemen aan kunnen kaarten in de Tweede Kamer. Die korte lijntjes en de nuchterheid, vind ik belangrijk.

Mijn stem is voor SGP, omdat het een stabiele en nuchtere partij is, die staat voor de Bijbelse waarden en principes.